Nieuw: Achteraf betalen met vaste QR-codes
De optie achteraf betalen bestond al bij MyDish. De gastheer kan een unieke QR-code genereren door een tafel te openen, hier kan hij kiezen om gasten per ronde te laten betalen of achteraf.

Vanaf nu is het ook mogelijk om achteraf te betalen met vaste QR-codes die op de tafels liggen. Met deze nieuwe mogelijkheid kun je in één keer de complete wijk op ‘achteraf betalen’ instellen. Iedereen die deze QR-code scant kan direct bestellen zonder per ronde te hoeven afrekenen. Dit biedt een hoge gastvrijheidsbeleving want gasten zijn niet continu bezig met betalen. Deze bestellingen worden naar de kassa gestuurd en komen er vervolgens bij de printer uit.

Om ‘achteraf betalen’ voor een complete wijk in te schakelen ga je naar de MyDish hostomgeving (https://host.mydish.app) en klik je links op ‘Wijk instellingen’. Vervolgens klik je de wijk die je wil bewerken aan en kies je bij de optie betalen ‘achteraf betalen’. Hierna hoef je alleen nog maar te klikken op de knop ‘wijzigen’. Vanaf nu kan iedereen bestellingen plaatsen zonder gelijk af te moeten rekenen.

Nieuw: ‘Ober oproepen’ notificatie via de bonnenprinter
De optie ober oproepen bestond al door middel van een notificatie in de MyDish hostomgeving, maar vanaf nu is het ook mogelijk om de hulpvraag van de gasten via een bon uit de bonnenprinter te laten komen.

Wanneer je weinig personeel hebt en het is druk in je zaak, dan heb je waarschijnlijk geen tijd om constant het MyDish scherm in de gaten te houden. Het kan dan ook voorkomen dat de hulpvraag van jouw gasten voor een langere tijd openstaat en dat is niet bepaald gastvrij. Specifiek voor deze situatie hebben wij het mogelijk gemaakt dat een notificatie op je barprinter wordt uitgeprint. Je ziet dan direct welke tafel hulp nodig heeft.

Om de optie ‘Ober oproepen’ door middel van de bonnenprinter te activeren ga je naar de MyDish host-omgeving (https://host.mydish.app) en klik je links op ‘Instellingen’. Vervolgens schakel je de optie ‘Roep ober op doormiddel van bonnenprinter naast een notificatie’ aan.

Nieuw: ‘Ober oproepen om cash te betalen’
Cash betalen was altijd al mogelijk via MyDish. Je krijgt hierbij altijd een melding in het actieoverzicht en je ziet een getal bij het belletje rechtsboven in het dashboard. Op een druk moment kan je niet continu bezig zijn met het dashboard en kan je al gauw zo’n melding missen, wat resulteert in ontevreden gasten die lang moeten wachten om te kunnen betalen.

Vanaf nu gebruiken we dezelfde functionaliteit als ‘Ober oproepen’ om kenbaar te maken dat een bepaalde tafel heeft gevraagd om cash te betalen. Om cash-betalingen te accepteren ga je naar ‘betaalmethoden’ en klik je op ‘contant’. Je krijgt automatisch een melding als de gast vraagt om contant te betalen.

Let op: als er contant is afgerekend zal je deze betaling wel moeten verwerken in MyDish zodat de tafel weer vrijgegeven kan worden. Ga naar ‘acties’ en klik op de juiste tafel. Klik vervolgens op ‘openstaande acties’ en klik op ‘betaald’. Klaar is Kees!

Nieuw: ‘Heads-up bij foutieve order’
De kassa kan een order van MyDish soms niet accepteren. Veelal ligt dit aan instellingen die MyDish niet ondersteunt, als MyDish nog niet weet van de laatste wijzigingen binnen een product (doordat er geen kassa-import is gedaan na een verandering) of overige instellingen. We krijgen niet altijd de concrete informatie terug die we zouden willen, maar we snappen dat dit echt vervelende situaties kan veroorzaken (de gast is namelijk in de veronderstelling dat alles goed is gegaan en hij/zij heeft betaald) zijn we ook opzoek gegaan naar een oplossing hiervoor.

Om de gast op de hoogte te stellen wanneer een bepaalde order niet door is gekomen krijg je vanaf nu ook een bon uit de printer met daarop het tafelnummer en de boodschap: . Als er zo’n bon uitkomt is het zaak dat je gelijk op het dashboard kijkt en naar de ‘actie’-pagina gaat. Onder het kopje ‘actiegeschiedenis’ zie je welke order fout is gegaan. Klik vervolgens op deze order zodat je kan inzien om welke producten het gaat. Je zou deze producten alsnog handmatig kunnen invoeren op de kassa zonder dat de gast er iets van merkt. Let op; de gast heeft al wel betaald! Gebeurt het twee keer bij eenzelfde product? Dan is het wijselijk dit product op uitverkocht te zetten om hier op een rustig moment verder naar te kijken.

Uitleg: Gezamenlijk bestellen
Met MyDish kan je gezamenlijk, vanaf je eigen device bestellen. Een belangrijke aanpassing in het systeem is als volgt: een gezelschap kan allemaal los dezelfde QR-code op tafel scannen, op deze manier kom je niet bij elkaar in een sessie en is iedereen in zijn eigen omgeving aan het bestellen. Als de eerste van een gezelschap de QR-code op tafel scant krijgt hij/zij gelijk een pop-up met uitleg hoe je een QR-code deelt. Scant vervolgens de rest van het gezelschap deze QR-code dan komen ze bij elkaar in dezelfde sessie en is er dus 1 rekening voor de hele groep. Dit laatste geldt natuurlijk voor de QR-code die de gastheer kan delen met gasten die niet arriveren en zich willen toevoegen aan het gezelschap. –> Dit was toch al zo? Wat is er verandert ten opzichte van eerder? @Kath; kan jij kijken of Laura misschien mooi die pop-up hier kan weergeven?

Menukaart dupliceren
In MyDish maak je gemakkelijk meerdere menukaarten aan, welke je op verschillende momenten en locaties kunt inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een vrijgezellenfeest met afspraken met betrekking tot het drankpakket. Om sneller te schakelen kan je vanaf nu een heel menu dupliceren met 1 druk op de knop. Wil je het menu verkleinen, kan je simpelweg hele categorieën of losse producten verwijderen.

Wil je een menukaart dupliceren dan ga je naar ‘menu’s’ en druk je op de ‘+’ naast het menu dat je wil dupliceren. Vergeet vervolgens niet om deze te hernoemen door op het potloodje te drukken.

Vragen over deze update? Neem gerust contact met ons op via info@mydish.nl, dan helpen wij u graag verder!